Mètode Montesori

La primera tasca de l'educació és agitar la vida, però deixar-la lliure perquè es desenvolupi
Mª Montessori
IMG-20210211-WA0030
Mètode Montesori

LES GUIES MONTESSORI

L’intermediari entre els materials i l’ambient és el mestre, guia. Tot el nostre personal està qualificat, format com a guies Montessori i en continua formació i investigació, per poder atendre totes les necessitats que ens anem trobant.

El mestre-guia a d’estar integrat en l’ambient i acompanyar a l’infant en els seus descobriments, romandre en un segon pla, per observar i entendre a l’infant sempre amb respecte. Mª Montessori diu: “Qualsevol ajuda innecessària és un obstacle per al desenvolupament”, evitem el “ja t’ho faig jo”, perquè la nostra feina, és respectar els seus ritmes de treball i que arribin a fer allò que fan, perquè ho estimen i no perquè és imposat. “Quan un infant se sent segur de si mateix, deixa de buscar l’aprobació dels adults a cada pas” MªMontessori.
La guia observa a cada infant, a les seves necessitats, capacitats i interessos oferint oportunitats de treball intel.ligent, mab un propòsit concret al servei de la cura de si mateix i de la petita comunitat. Li permet actuar, estimar i pensar per si mateix, creant confiança i disciplina interior, amb l’objectiu d’intervenir cada vegada menys. No imparteix càstigs ni premis, la satisfacció ha de ser pròpia, interna del seu treball personal.
L’educació no és impartida pel mestre, sinó que és un procés natural a través del qual el nen creix i es desenvolupa experimentant de forma directa amb el món que l’envolta. Natura i llibertat s’uneixen: educar és promoure l’autoeducació” Mª Montessori